آلياژهاى مس نيز نظير آلومينيم به دو دسته آلياژهاى كارپذير (نوردى) و ريختگى تقسيم می گردند. هر دسته از این آلياژها نيز برحسب شرايط تركيبى و عناصر آلياژ مى توانند عمليات حرارتى پذير یا عمليات حرارتى ناپذير باشند.

آلياژهاى ریختگى مس نيز مانند آلومينيم در روش هاى مختلف ريخته گرى درماسه، ريژه و تحت فشار شكل می گيرند و آلياژهاى نوردى آن نيز بصورت تختال، شمشال و ميله توليد مي شود تا در شرایط مناسب و پس از کار مكانيکى بصورت سيم، مفتول، ورق و… مصرف صنعتى پیدا نمایند.  مس حاصل از الكتروليز با تركيب شيميایی از 99.9 درصد مس همواره حاوى ناخالصیهایی است كه در خواص آن و به خصوص هدایت الكتریكى مس تأثير منفى دارند. اهم این ناخالصى ها عبارتند: از آنتيموان، آرسنيک، آهن، سرب، نقره،گوگرد، كادميم و …
مس خالص تجارتى خواص ريخته گرى نامطلوبی دارد و از این رو كم تر در ساخت قطعات مسی از روش ریخته گرى استفاده می شود، در مقابل عناصر آلياژى نظير روى، قلع، آلومينيوم، سيليسيم و.. خواص ریخته گرى مس را افزایش داده و از طرفى يا ازدیاد استحكام، قابليت ماشين كارى، افزايش مقاومت به خوردگى و گاه ارزانى قيمت، دامنه كاربرد مس در صنعت راگسترش مى دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما